طرز تهیه شیرینى بلیس ترکى
به گزارش وبلاگ زندگی، شیرینی بلیس ترکی، یکی از محبوب ترین شیرینی های مربوط به آشپزی کشور ترکیه است که در واقع نوعی باقلوا می باشد و شاید متداول ترین دسری است که بعد از وعده های غذایی خورده می گردد. در این مقاله با طرز تهیه این شیرینی خوشمزه آشنا خواهید شد.
شاید بتوان گفت شیرینی بلیس ترکی یکی از دسرهای پرطرفدار ترکی است، البته این دسر به عنوان بخشی از غذای اصلی سرو نمی شود بلکه معمولاً همراه با قهوه، به عنوان ته بندی یا بعد از کباب خورده می شود.
یکی از مواد اصلی در تهیه شیرینی بلیس ترکی، خمیر یوفکا است. یوفکا، خمیری است بسیار نازک که از کشور ترکیه نشات گرفته و در تهیه لذیذترین غذاهای این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. راحتی در پخت و لذیذ بودن این خمیر باعث شده که یکی از پرطرفدارترین غذاها در بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی شود و در بعضی از این کشورها با نام فیلو شهرت یافته است. با این خمیر می توان انواع غذا، دسر، شیرینی و میان وعده غذایی مانند سمبوسه، تارت، پای، بورک، باقلوا و.... را در فر، مایکروفر و یا بر روی اجاق گاز تهیه کرد.
یکی دیگر از موادی که در تهیه این شیرینی استفاده می شود، شربتی است که پس از پخت روی آن داده می شود. این شربت از آب و شکر درست می شود و به منظور جلوگیری از شکرک زدن آن، آبلیمو اضافه می شود.
طرز تهیه شیرینی بلیس ترکی
در ابتدا طرز تهیه شربت مورد استفاده در این شیرینی را به شما آموزش خواهیم داد و در ادامه به تهیه خود شیرینی خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه شربت | |
آب | 3 پیمانه |
شکر | 2.5 پیمانه |
آبلیموی تازه | 1 قاشق سوپخوری |
دستور تهیه:
- شکر و آب را با هم مخلوط نموده و روى حرارت قرار دهید.
- پس از اینکه آغاز به جوشیدن کرد حرارت را ملایم نموده و به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
- سپس از روى حرارت برداشته کنارى بگذارید تا ولرم شود.
مواد لازم برای تهیه شیرینی بلیس ترکی | |
شکر | 1 پیمانه |
خامه | 400 گرم |
تخم مرغ | 5 عدد |
روغن مایع | 1 پیمانه |
آرد سمولینا | 1 پیمانه |
یوفکای آماده باقلوا | 450 گرم |
بکینگ پودر | 2 قاشق مرباخوری |
وانیل شکری | 2 قاشق مرباخوری |
دستور تهیه:
- تخم مرغ ها را به همراه شکر و وانیل با همزن برقى زده تا کرم رنگ شده و حجمش دو برابر شود.
- سپس روغن مایع و خامه را مرحله به مرحله اضافه نموده و هم بزنید.
- آرد سمولینا و بیکینگ پودر را با هم مخلوط نموده و به مواد اضافه کنید و با همزن برقى هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
- سینى فرى را که به اندازه ورقه یوفکا باشد انتخاب نموده و یک ورق از خمیر یوفکا را در آن پهن کنید.
- سه قاشق سوپخورى پر از مواد را روى ورقه باقلوا ریخته و با برس تمام سطح باقلوا را به این مواد آغشته کنید.
- به همین ترتیب تمام ورقه هاى یوفکا را دانه دانه پهن نموده و از مواد آماده شده روى سطح یوفکاها بمالید.
- روى آخرین ورقه یوفکا را که روى بقیه یوفکاها پهن کردید از مواد نمالید.
- یوفکاهاى آماده را با چاقوى تیزى برش هاى منظم بدهید.
- شیرینى را در فرى که از قبل روى 175 درجه سانتى گراد گرم شده به مدت 45 دقیقه یا تا زمانى که روى خمیر یوفکا طلایى شود، بپزید.
- شیرینى را بعد از پخت، از فر در آورده و به مدت ده دقیقه کنارى بگذارید تا از داغى بیفتد.
- سپس شربت نیمه ولرم را روى سطح شیرینى بریزید و زمان دهید تا شربت جذب شیرینى شود.
- شیرینى را با پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه شیرینى بلیس ترکی و نحوه نگهداری خمیر یوفکا
- مواد را به صورت یکنواخت روى ورقه یوفکا بمالید تا در هنگام پخت شیرینى در یک سطح منظم بالا بیاید.
- خمیر یوفکا نازک است و زود خشک می شود، به همین دلیل باید در فریزر نگهداری شود و اگر بسته خمیر را باز کردید و مقداری از آن را استفاده کردید، برای فریز کردن مابقی خمیرها بسته را از همه جا به خوبی بپوشانید و در صورت امکان آن را درون نایلون دیگر و یا کیسه های زیپ دار قرار دهید به گونه ای که هیچ هوایی به آن نرسد، در غیر این صورت خمیر خشک و در نتیجه پودر خواهد شد.
- برای استفاده از خمیر یوفکای منجمد، بسته را به مدت 5/1 الی 2 ساعت قبل از مصرف در دمای محیط قرار داده و روی آن یک شکاف 3 الی 4 سانتی ایجاد کنید تا هوا به مقدار جزئی وارد بسته شده و خلا داخل بسته خارج شود به این ترتیب لایه های خمیر به راحتی از هم جدا می شوند.
- اگر بسته نیمه استفاده شده خمیر را دوباره در فریزر قرار می دهید تحت فشار نباشد و کاملا خوابیده بر روی سطح صافی قرار گیرد تا از شکسته شدن خمیر جلوگیری شود .
- در صورتی که خمیر یوفکا شکسته شد آنها را درو نریزید بلکه می توانید در خیلی از موارد از جمله تزئین بر روی شیرینی ناپلئونی و دستوراتی مانند گلوله های بستنی با یوفکا از آن ها بهره ببرید.
- قبل از استفاده از این خمیر و گذاشتن مواد داخل آن، هم ظرف خود را چرب کنید و هم سطح تک تک لایه های خمیر را به خوبی مرطوب سازید.
- برای مرطوب کردن خمیر می توانید با توجه به دستور و بنا به سلیقه خود از هر نوع مایعی از جمله روغن، کره ذوب شده، تخم مرغ، شیر، ماست، آب و یا مخلوط هر کدام از اینها با هم استفاده نمایید.
- موادی که برای داخل خمیر استفاده می شود نباید آبدار و یا داغ باشد زیرا باعث پاره شدن خمیر می شود.
- پس از پخت شیرینی که سطح رویی خمیر ترد می شود، بلافاصله پس از خارج کردن شیرینی از درون فر آنها را درون ظرفی در بسته قرار دهید و یا رویشان را کاملا با سلفون بپوشانید این کار باعث می شود سطح رویی خمیر نیز ملایم شود.
گروه آشپزی وبلاگ زندگی
منبع: setare.com