شیرینی نون برنجی کرمانشاهی

به گزارش وبلاگ زندگی، نان برنجی از شیرینی های معروف و بسیار پرطرفدار شهر کرمانشاه است که به عنوان سوغاتی این شهر نیز شناخته می گردد.

شیرینی نون برنجی کرمانشاهی

نون برنجی یا نان برنجی در واقع نوعی شیرینی کوکی سنتی ایرانی است. وبلاگ زندگی را با طرز تهیه شیرینی نون برنجی کرمانشاهی ساده و زعفرانی ورق بزنید.

مواد لازم

  • آرد برنج تازه و معطر 1 و 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار (250 گرم)
  • روغن صاف قنادی ½ لیوان فرانسوی دسته دار (125 گرم)
  • پودر قند نرم و لطیف ½ لیوان فرانسوی دسته دار
  • پودر هل 1 قاشق مرباخوری
  • زرده تخم مرغ 1 عدد در دمای محیط
  • گلاب ¼ لیوان فرانسوی دسته دار
  • زعفران دم نموده غلیظ به مقدار دلخواه
  • تخم خرفه، کنجد یا پودر مغز پسته به مقدار دلخواه

طرز تهیه شیرینی نون برنجی

  • برای تهیه شیرینی نان برنجی ابتدا باید روغن را صاف کنید. برای این کار، روغن جامد را روی شعله ملایم گاز آب کنید اما روغن فقط باید آب گردد و نجوشد. روغن زمانی صاف می گردد که هیچ دانه ای در آن باقی نماند. روغن آب شده را در یک شیشه درب دار بریزید و به مدت 1 روز در یخچال بگذارید. کرمانشاهی ها این شیرینی را با روغن حیوانی درست می نمایند، اگر شما نیز روغن حیوانی دارید به همین ترتیب آن را صاف کنید.
  • زمان درست کردن شیرینی خانگی نون برنجی ابتدا فر را در دمای 170 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. در این فاصله روغن صاف شده و پودر قند را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی یا برقی آنقدر هم بزنید که یکدست و کرم رنگ گردد. وقتی ترکیب روغن و پودر قند یکدست و صاف و کرمی رنگ شد، زرده تخم مرغ را که هم دمای محیط است، به آن اضافه کنید و دوباره به مدت یک دقیقه خوب هم بزنید.
  • آرد برنج و پودر هل را اضافه نموده و کمی هم بزنید و سپس گلاب را به تدریج به این مخلوط اضافه کنید. مواد را مرتب هم بزنید تا در نهایت باید یک خمیر لطیف داشته باشید. سپس گلاب را کم کم اضافه کنید که خمیر شل و وارفته نگردد.
  • در نهایت زعفران دم نموده غلیظ را به خمیر بیفزایید. می توانید خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت زعفران اضافه نموده و یک قسمت دیگر را ساده و بدون زعفران درست کنید. خمیر نون برنجی را نباید با دست ورز بدهید، همین که با لیسک هم بزنید کافی است.
  • این خمیر را باید به مدت 12 یا 24 ساعت در دمای محیط بگذارید تا خوب برسد. اگر در فصل سرد هستید در دمای محیط بگذارید، اگر هم در تابستان هوای آشپزخانه مطلوب است لازم نیست در یخچال بگذارید اما اگر محیط گرم است خمیر را در یخچال قرار دهید. حتما روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید.
  • خمیر را به صورت گلوله های کوچک در دست بردارید و شکل دهید. کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و نون برنجی ها را در سینی فر بچینید. روی خمیر را با مهر شیرینی پزی یا چنگال نقش بزنید یا به همان صورت ساده روی خمیرها تخم خرفه یا پودر مغز پسته بپاشید. سینی فر را در طبقه بالای فر (گریل حتما خاموش باشد) بگذارید تا نون برنجی به مدت 15 الی 20 دقیقه بپزد. همین که قسمت زیر شیرینی طلایی شد کافی است، رنگ قسمت روی شیرینی نباید تغییر کند.
  • بعد از خارج کردن سینی از فر صبر کنید تا نان برنجی کاملا خنک گردد و سپس از سینی فر در ظرف مورد نظرتان بچینید.
  • می توانید این کوکی ایرانی خوشمزه را با چای دو رنگ یا انواع نوشیدنی قهوه سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز تهیه انواع دسر و شیرینی شیر برنج انبه؛ یک دسر ویژه را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "شیرینی نون برنجی کرمانشاهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیرینی نون برنجی کرمانشاهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید