دو گزارش بین المللی درباره اقتصاد ایران قابل استناد نیست

به گزارش وبلاگ زندگی، یک کارشناس امور مالی گفت: صندوق بین المللی پول و بانک جهانی برای ارائه گزارش خود درباره ایران به آماری دسترسی داشتند که ما از وجودشان بی اطلاع هستیم، بنابراین قابل استناد نیست.

دو گزارش بین المللی درباره اقتصاد ایران قابل استناد نیست

به گزارش خبرگزاری وبلاگ زندگی ، روز دوشنبه صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خود آورد که بدهی خالص دولت ایران درسال 2020 حدودا به 260 میلیارد دلار خواهد رسید. این رقم معادل 44 درصد از کل فراوری ناخالص داخلی است که با کسری بودجه معادل یک دهم اقتصاد کشور همراه خواهد شد. صندوق بین المللی پول همچنین پیش ببینی نموده که رشد مالی غیرنفتی ایران به منفی 4.5 و نفتی به منفی 8.5 خواهد رسید.

اما دو روز پس از انتشار این گزارش بانک جهانی در گزارشی مجزا دقیقا عکس این پیش بینی را بیان کرد. بانک جهانی در گزارش خود تاکید نموده که رشد مالی بخش غیر نفتی ایران 1.1 درصد افزایشی می گردد. همچنین این گزارش کاهش تورم تا 23 درصد برای سال آینده را مورد پیش بینی قرار داده که با رشد مثبت مالی همراه خواهد شد.

ابراهیم جمیلی، کارشناس امور مالی در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا درباره گزارش صندوق بین المللی پول گفت: ماخذ مواردی که صندوق بین المللی پول مورد اشاره قرار داده است، تعیین نیست. بعید می دانم که آمار و ارقام اعلامی از سوی این صندوق واقعیت داشته باشد، البته شرایط مالی کشور در امسال بدترین شرایط دوران 41 سال پس از انقلاب بوده است.

وی در ادامه افزود: با تمام اینها تا زمانی که منبع آمار و ارقام مورد استفاده صندوق بین المللی پول افشا نگردد و آن گزارش به صورت کارشناسی مورد آنالیز قرار نگیرد درباره صحت و سقم آن جای تردید وجود دارد.

این کارشناس امور مالی در رابطه با گزارش بانک جهانی که دقیقا در برابر گزارش صندوق بین المللی پول قرار داشت، یادآور شد: گزارش بانک جهانی هم به همین ترتیب است. این دو سازمان بین المللی اظهار نظرهایی بیان کردند که به طور کامل در تضاد با یکدیگر واقع شده است. هر یک از آن ها به یکسری آماری که خود دسترسی داشتند، استناد کردند که ما از وجودشان بی اطلاع هستیم.

جمیلی در این خصوص توضیح داد: گزارش بانک جهانی بدون اشکال نیست زیرا قطع و یقین میزان تورم کشور از 23 درصد بسیار بالاتر خواهد بود، بنابراین گزارش بانک جهانی هم نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد.

وی درباره آینده اقتصاد کشور گفت: آینده اقتصاد کشور بستگی به توان کشور ما جهت مقابله با سختگیری ها و تحریم هایی که از سوی جامعه بین المللی تحمیل شده، دارد. به هر صورت شرایط فشار حداکثری است و این امر هر ماه بدتر از قبل می گردد.

این کارشناس امور مالی در ادامه افزود: اکنون از قسمت اعظم درآمد کشور محروم شده ایم و نمی توان منکر تاثیر فروش 40 یا 50 میلیارد تومان نفت در شرایط مالی شد. بدون شک اثر دارد و شرایط سختی برای آینده قابل تصور است.

جمیلی در این خصوص گفت: باید منتظر شرایط مالی ایران در آینده باقی ماند و دید آیا فشارهایی که رئیس جمهور آمریکا به کشور تحمیل نموده به اتمام می رسد یا خیر؟

->

منبع: خبرگزاری آریا

به "دو گزارش بین المللی درباره اقتصاد ایران قابل استناد نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دو گزارش بین المللی درباره اقتصاد ایران قابل استناد نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید