هشدار درباره نقش محصولات تراریخته در افزایش آلزایمر و دیابت

به گزارش وبلاگ زندگی، معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست ایران می گوید که محصولات سویا٬ ذرت و سیب زمینی کنستانتره در کشور تراریخته است و در رشد بیماری های اوتیسم، آلزایمر و دیابت اثری چشمگیر دارد.

هشدار درباره نقش محصولات تراریخته در افزایش آلزایمر و دیابت

تراریخته یا تراژن به جاندارانی که از نظر ژنتیکی دستکاری شده اند گفته می گردد. در فناوری فراوری جانداران تراریخته، یک یا چند ژن به ژنوم طبیعی جاندار اضافه شده یا از ژنوم جاندار حذف می گردد.

محصولات تراریخته در واقع مواد غذایی هستند که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده اند و ژن تازه و مطلوبی را از سایر ارگانیسم ها دریافت نموده اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم٬ داود حیات غیب، معاون سازمان حفاظت محیط زیست، روز چهارشنبه، 24 آذر، در یک کارگاه آموزشی خواهان ارزیابی مخاطرات [مصرف] محصولات تراریخته در ایران برای انسان ها و بعلاوه دام و طیور شد.

وی به واردات ذرت تراریخته از آرژانتین به ایران در سال 1382 اشاره نموده و گفت که این موضوع پس از دست یابی ایران به دانش علمی و تجهیزات کار شناسی در سال 1385 تعیین شد.

این مقام مسئول اضافه نمود: همین ذرت های مکزیکی که مردم ما مصرف می نمایند، ذرت های تراریخته آرژانتینی است که متأسفانه از سال های بسیار دور قدرت تشخیص این مهم را داشتیم٬ اما انجام نگرفت.

وی با بیان این که تا به امروز در ایران استفاده ایمن در محصولات تراریخته مدنظر مسئولان و مردم نبوده گفت: مصرف نمایندگان باید نسبت به برچسب گذاری و درصد روی محصولات تراریخته مطلع باشند.

آقای حیات غیب بعلاوه اطلاع داد که سال ها ما مصرف نماینده محصولات تراریخته بوده ایم و هیچ برچسب گذاری ای انجام نگرفت؛ در حال حاضر هم این برچسب گذاری فقط روی چند روغن مایع انجام می گیرد.

معاون دفتر پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود محصولات پنبه و کانولا را هم تراریخته خاطرنشان کرد و گفت که درصد تراریختگی محصولات فراوری شده از آنها باید برچسب گذاری گردد.

به گفته حیات غیب٬ طبق تحقیقات آمریکایی ها بعد از آزاد شدن محصولات تراریخته بیماری هایی نظیر اوتیسم، آلزایمر، دستگاه های گوارشی، چاقی و دیابت رشد چشمگیری داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه نمود: در 38 کشور جهان کشت محصولات تراریخته را ممنوع کردند، چرا که اگر آن را کشت نمایند باید تحقیقات را نیز انجام دهند و این برای آنها هزینه آور و زمان بر خواهد بود.

محصولات تراریخته در واقع مواد غذایی هستند که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده اند و ژن تازه و مطلوبی را از سایر ارگانیسم ها دریافت نموده اند.

این محصولات می توانند طیف وسیعی از مواد غذایی از انواع میوه ها و سبزیجات تا گوشت ها، حبوب، غلات، لبنیات و غیره را شامل شوند.

استفاده از محصولات تراریخته در ایران سال هاست موجب طرح بحث های مخالف و موافق فراوانی شده است.

حسین رستگار٬ رئیس پژوهشکده سازمان غذا و دارو، یکی از موافقان استفاده از این محصولات است و در این زمینه گفته است که اگر به طور منطقی با فناوری تازه تراریخته برخورد گردد دستاوردهای خوبی به همراه دارد.

به گزارش ایرنا٬ آقای رستگار روز چهارشنبه در همایش بین المللی محصولات تراریخته و مطلعی عمومی گفت که مجوز واردات روغن و دانه سویا و ذرت [تراریخت] از سوی سازمان غذا و دارو داده شده است.

وی بعلاوه خاطرنشان کرد: در حال حاضر پنبه تراریخته نیز تائیدیه اول را از وزارت کشاورزی گرفته است و در کمیته ایمنی زیستی سازمان غذا و دارو در حال آنالیز است.

این مقام مسئول افزود: در حال حاضر 90 درصد روغن سویا در جهان تراریخته است و برای خرید 10 درصد روغن غیر تراریخته باید شش برابر پول بدهیم، که چنین چیزی عقلانی نیست.

عباس پاپی زاده٬ عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، هم روز 22 آذر گفته بود: ممنوعیت فراوری، واردات و مصرف تراریخته ها در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شده و در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.

پاپی زاده با اعلام این که در حال حاضر 10 تا 15 میلیون تن به طور سالانه محصولات تراریخته به کشور وارد می گردد٬اضافه نمود این محصولات باعث آلرژی و عوارض در سلامتی انسان می گردد.

منبع: فوت و فن

به "هشدار درباره نقش محصولات تراریخته در افزایش آلزایمر و دیابت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هشدار درباره نقش محصولات تراریخته در افزایش آلزایمر و دیابت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید