صنایع عظیم خوزستان در مقابل واحدهای تولیدی مسئولیت پذیر باشند

به گزارش وبلاگ زندگی، رئیس اتاق اهواز با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از صنایع کوچک استان در حوزه صنعت نفت و گاز فعالیت دارند، گفت: صنایع عظیم استان بخصوص صنعت نفت باید نسبت به واحدهای تولیدی استان مسئولیت پذیر باشند و در اجرای پروژه ها از ظرفیت های موجود خوزستان استفاده بیشتری داشته باشند.

صنایع عظیم خوزستان در مقابل واحدهای تولیدی مسئولیت پذیر باشند

شهلا عموری در نشست آنالیز راهکارهای حمایت از سازندگان تجهیزات نفت و گاز استان خوزستان اضافه نمود: انجمن سازندگان نفت و گاز استان از قدمت بسیار بالایی در حوزه صنعت برخوردار است اما در حال حاضر فراورینمایندگان این بخش با چالش های جدی روبه رو هستند.

او با تأکید بر اینکه صنایع کوچک متعددی به واسطه فعالیت صنایع عظیم در استان خوزستان ایجاد شده اند، گفت: به همین دلیل احتیاج است تا با مسئولیت پذیری صنایع عظیم، توجه و حمایت جدی تری از سازندگان و فراورینمایندگان استان صورت بگیرد.

رئیس اتاق اهواز توضیح داد: صنایع کوچک استان از ظرفیت بسیار مناسبی برای مشارکت در ساخت تجهیزات و اجرای پروژه ها برخوردار هستند اما سهم بسیار ناچیزی از انعقاد قرارداد با صنایع عظیم خوزستان به آنها اختصاص یافته که این موضوع زمینه گلایه سازندگان بخصوص در بخش نفت و گاز را به وجود آورده است.

عموری با اشاره به اینکه شرایط فعلی باعث ایجاد نگرانی در حفظ فرصت های شغلی در شهرک های صنعتی استان شده است، اضافه نمود: علاوه بر این نیز موضوع پرداخت مطالبات واحدهای فراوریی از سوی صنایع عظیم چالش دیگری برای حوزه صنایع کوچک استان محسوب می گردد.

او ادامه داد: سازندگان تجهیزات نفت و گاز استان سال گذشته پیروز شدند که با پیگیری های مداوم بعد از سه سال، بخشی از مطالبات خود را دریافت نمایند و این در حالی است که همچنان بخشی از این مطالبات عقب افتاده از شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت در استان پرداخت نشده است.

رئیس اتاق اهواز تصریح کرد: تصمیم گیران مجموعه مالی استان باید همیشه توجه داشته باشند، درصورتی که حمایت های لازم از صنایع کوچک صورت بگیرد؛ بخش قابل توجهی از مسائل جامعه بخصوص در حوزه بیکاری و معیشت مردم کاهش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، تعداد 400 واحد صنایع کوچک مستقر در 72 شهرک صنعتی استان در حوزه ساخت تجهیزات نفت و گاز فعالیت دارند.

پیگیری مجلس برای تأسیس شهرک فناوری نفت و پتروپالایش در خوزستان

در این جلسه، رئیس مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس نیز از پیگیری طرح تأسیس شهرک فناوری نفت، گاز و پتروپالایش خوزستان به وسیله کمیسیون انرژی مجلس اطلاع داد.

سید کریم حسینی گفت: این طرح می تواند در بهبود شرایط مالی و ایجاد فرصت های مناسب شغلی در استان تأثیر بسیار زیادی داشته باشد.

او ادامه داد: استان خوزستان از ظرفیت و توانایی ویژه ای در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی برخوردار است و صنایع کوچک ایجاد شده در این بخش ها باید از سوی صنایع عظیم موردحمایت قرار بگیرند.

نماینده مردم اهواز، کارون، حمیدیه و باوی در مجلس توضیح داد: با اقداماتی که به وسیله کمیسیون انرژی مجلس انجام می گردد، هماهنگی های لازم تأسیس شهرک فناوری نفت، گاز و پتروپالایش به وسیله وزارتخانه های صمت و نفت پیگیری خواهد شد.

او با بیان اینکه ایجاد این شهرک در تأمین و صادرات تجهیزات کاربردی صنعت نفت نقش معین نماینده ای دارد، گفت: وجود 400 واحد سازنده تجهیزات این حوزه، ظرفیت بسیار با ارزشی است که باید با تجمیع و تقویت آن به ایجاد فرصت های متعدد و پایدار شغلی تبدیل گردد.

نشست های کارشناسی بین بخش خصوصی و نمایندگان مجلس

رئیس مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس، ایجاد ارتباط مستقیم بین نمایندگان و فعالان بخش خصوصی را روبه تقویت دانست و اضافه نمود: درصورتی که این شرایط تداوم داشته باشد، امکان برطرف موانع فراوری با درک صحیح و تخصصی از شرایط، فراهم خواهد شد.

حسینی اضافه نمود: مسائل متعددی در استان خوزستان رسوب نموده که از جمله آن چالش های موجود در حوزه فراوری است و بر همین اساس، مجمع نمایندگان کوشش دارد تا با ایجاد هماهنگی های لازم بین وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی؛ در جهت تحقق چشم اندازهای تعریف شده گام بردارد.

نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: استان خوزستان به لحاظ ظرفیت ها بخصوص در بخش نفت، باید نسبت به دیگر استان های کشور از پیشرفت های بیشتری برخوردار می شد اما چنین امری محقق نشده است.

او با بیان اینکه بخش قابل توجهی از واحدهای فراوریی در شهرک های صنعتی تعطیل و یا در شرایط رکود قرار دارند، گفت: به منظور آسیب شناسی این شرایط در مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس، مرکز نوآوری و مرکز مطالعات راهبری تشکیل شده است.

بر اساس این گزارش، تعداد 400 واحد صنایع کوچک مستقر در 72 شهرک صنعتی استان در حوزه ساخت تجهیزات نفت و گاز فعالیت دارند.

سهم صفر سازندگان تجهیزات نفت و گاز خوزستان در اجرای پروژه های توسعه 28 مخزن نفتی

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و گاز خوزستان نیز در این جلسه با اشاره به شروع اجرای طرح توسعه 28 مخزن نفتی در گستره فعالیت شرکت مناطق نفت خیز جنوب با اعتباری بالغ بر 4.6 میلیارد دلار توسط پیمانکاران عظیم کشور در این حوزه گفت: بااین وجود، صنایع کوچک فعال در بخش نفت و گاز خوزستان در ساخت تجهیزات مورداحتیاج این شرکت ها هیچ سهمی ندارند.

علی کرانی اضافه نمود: در استان خوزستان شرکت های بسیار عظیمی در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها فعالیت دارند اما بااین وجود بخش زیادی از واحدهای فراوریی صنعتی این استان در رکود به سر می برند.

او با اشاره به اینکه همه امید این واحدها فعالیت در پروژه توسعه 28 مخزن نفتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بود، گفت: به دلیل شرایط مناقصات، هیچ کدام از شرکت های پیمانکاری خوزستان پیروز نشدند که در اجرای طرح های توسعه ای مخازن این شرکت برنده شوند.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و گاز خوزستان ادامه داد: شرکت هایی هم که پیروز شدند به عنوان پیمانکاران این مخازن انتخاب شوند، سفارش ساخت تجهیزات مورداحتیاج پروژه ها را به استان های دیگر منتقل نموده اند.

کرانی با تأکید بر اینکه استان خوزستان از ظرفیت لازم برای مشارکت در ساخت تجهیزات مورداحتیاج این پروژه ها برخوردار است، اضافه نمود: انتظار می رود با پیگیری هایی که از سوی مجمع نمایندگان استان خوزستان و کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی انجام می گردد، حداقل 10 درصد از سفارش های ساخت تجهیزات مورداحتیاج در توسعه 28 مخزن نفتی شرکت مناطق نفت خیز جنوب به صنایع کوچک خوزستان اختصاص یابد.

صنایع کوچک در خوزستان شرایط نگران نماینده ای دارند

کرانی در بخش دیگری از این نشست با ابراز نگرانی از رکود پیش آمده در واحدهای فراوریی مستقر در شهرک های صنعتی استان، گفت: با آنالیز های اولیه ای که اجرا شده، میزان اشتغال در این صنایع روبه کاهش است.

او اضافه نمود: در دوره ای شهرک صنعتی شماره 2 اهواز با 80 واحد صنعتی، بیش از 2 هزار فرصت شغلی ایجاد نموده بود اما در حال حاضر تعداد 400 نفر در این شهرک مشغول فعالیت هستند.

به گفته رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و گاز خوزستان تعداد فعلی واحدهای صنعتی مستقر در شهرک صنعتی شماره 2 اهواز حدود 180 واحد هستند.

کرانی یادآور شد: باوجود افزایش تعداد واحدهای صنعتی، شاهد کاهش فرصت های شغلی در شهرک صنعتی شماره 2 اهواز هستیم و این در حالی است که بخشی از این واحدها به دلیل رکود، فضای کارگاهی خود را به محلی برای انبار بنکداران تبدیل نموده اند.

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت و گاز خوزستان دلیل این شرایط را توجیه نبودن صنایع عظیم استان برای استفاده از ظرفیت فراورینمایندگان داخلی دانست و گفت: درصورتی که ظرفیت های موجود استان به خوبی به کارگیری گردد، بخش قابل توجهی از مشکل بیکاری خوزستان برطرف خواهد شد.

طرح نگهداشت و افزایش فراوری 28 مخزن به عنوان عظیم ترین طرح توسعه ای بعد از انقلاب مناطق نفت خیز جنوب است که در پهنه پنج استان جنوب غرب کشور در دست اجرا است و وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران نیز اولویت ویژه ای برای آن قرار داده اند. هدف نخست این طرح افزایش 341 هزار بشکه ای فراوری نفت است.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "صنایع عظیم خوزستان در مقابل واحدهای تولیدی مسئولیت پذیر باشند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صنایع عظیم خوزستان در مقابل واحدهای تولیدی مسئولیت پذیر باشند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید