ریسترتو؛ نوشیدنی بر پایه اسپرسو

به گزارش وبلاگ زندگی، مهم نیست قهوه را کجا و در چه فصلی از سال می خورید، بو و طعم تند آن، سال ها خاطره برای تان زنده می نماید. یکی از 12 نوشیدنی بر پایه اسپرسو، ریسترتو است که نسبت به آن طعم شیرین تری دارد. ایتالیایی ها این چکیده خوشمزه را محدود شده می گویند.

ریسترتو؛ نوشیدنی بر پایه اسپرسو

قهوه دوستان آن را پادشاهی می دانند که می تواند بر هر تلخی غلبه می نماید. شاید گمان کنید که تنها باریستاها از عهده سرو آن برمی آیند، در حالی که شما هم به راحتی می توانید این نوشیدنی گرم و شیرین را با دستگاه اسپرسوساز در منزل تهیه و نوش جان کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه ریسترتو را برایتان بگوییم.

مواد لازم برای تهیه ریسترتو

  • آب تصفیه شده یک فنجان
  • قهوه 18-20 گرم

طرز تهیه ریسترتو

مرحله اول

دستگاه اسپرسوساز خود را روشن کنید، و آن را با آب سرد و فیلترشده پرکنید. منتظر بمانید تا دستگاه گرم و به دمای موردنظر برسد، گاهی 45 دقیقه زمان می برد.

مرحله دوم

در این مرحله از تهیه ریسترتو، باید پورتافیلد را آماده کنید.

20 گرم قهوه را به پورتافیلد دستگاه اضافه کنید و آن را به آرامی فشار دهید، در ادامه آن را در دستگاه اسپرسوساز بچرخانید.

مرحله سوم

شروع به کشیدن شات کنید. با کوتاه کردن زمان عصاره گیری در حدود 15 ثانیه، می توانید رستیتو عسلی خود را نوش جان کنید.

فوت و فن تهیه ریسترتو

  • برای تهیه ریسترتو استفاده از دستگاه اسپرسو لازم است.
  • بهتر است برای تهیه ریسترتو از قهوه های برزیل، سوماترا یا نیکاراگوئه بهره ببرید.
  • برای تهیه این نوشیدنی می توانید از قهوه هایی با رست تیره یا میانه بهره ببرید.
  • در تهیه ریسترتو، دانه های قهوه را نسبت به اسپرسو ریزتر کنید تا تلخی قهوه کمتر گردد.
  • برای فشرده کردن قهوه در تاپرفیلد، مستقیم به پایین ضربه بزنید تا یک نواخت پخش گردد.
  • لازم است در تهیه این نوشیدنی از آب تصفیه شده بهره ببرید تا قهوه شما طعم بهتری بگیرد.

تاریخچه ریسترتو

ریسترتو یک نوشیدنی سنتی ایتالیایی است، که آن را محدود معنا می نمایند؛ تنها به این خاطر که از آسیاب ظریف تری رد می گردد و در مقایسه با اسپرسو جریان محدودتری دارد. فرانسوی ها آن را café serré به معنای قهوه سفت می گویند. علت تمام این نام گذاری ها آن است که کوچک ترین نوع نوشیدنی قهوه به شمار میرود.

با این حال این نوشیدنی سنتی به لطف دیوید شومر صاحب کافه Espresso Vivace در سیاتل آمریکای شمالی، محبوبیت پیدا کرد. او طعم این نوشیدنی عسلی را برترین عصاره قهوه معرفی کرد و به تمام مشتریان خود پیشنهاد می داد. دیوید شومر در توصیف این نوشیدنی سنتی این گونه می گوید: ریسترتو با دم کشیدن هم عطر دانه های بوداده و هم طعم کاراملی خود را حفظ می نماید.

یک شات ریسترتو نسبت به اسپرسو، کوچک تر و شیرین تر است.

سوالات رایج

ریسترتو چیست؟

ایتالیایی ها آن را محدودشده می گویند؛ سبکی از اسپرسو است که از نصف مقدار آب جوش برای یک شات ریسترتو استاندارد استفاده می گردد. برای تهیه آن با یاری دستگاه اسپرسوساز، باید 15 میلی لیتر آب یعنی نصف یک شات استاندارد بهره ببرید.

استفاده از آب کمتر شیرینی بیشتر، کافئین و تلخی کمتری به طعم آن می دهد. جالب آن که یک وعده از این نوشیدنی در مقایسه با یک شات استاندارد، کوچک تر وغلیظ تر است و لایه نازک کرم و فوم کف آلود ایجاد شده روی سطح شات، حدود نیم اونس است.

حجم یک شات رستریتو چقدر است؟

مقدار یک شات معمولی حدود 15 میلی لیتر است، در حالی که یک ریسترتو دوبل باید 30 میلی لیتر باشد. دقت داشته باشید که برای تهیه دوبل، دو شات جداگانه اسپرسو آماده کنید.

استخراج ریسترتو چقدر زمان می برد؟

با مقدار مشخصی از قهوه آسیاب شده برای یک شات اسپرسو، تنها 25 تا 30 ثانیه زمان می برد، اما برای تهیه این نوشیدنی حدود 15 ثانیه زمان احتیاج است.

یک شات ریسترتو چه طعمی دارد؟

یک شات از این نوشیدنی، نسبت به دیگر شات های اسپرسو تلخی کم تری دارد؛ چرا که بیشترین درصد جامدات قهوه در همان چند ثانیه اول خارج و بعد از آن ریسترتو شروع می گردد و به صورت رقیق بیرون می آید.

چه تفاوتی بین ریسترتو و لانگو وجود دارد؟

واژه های ریسترتو و لانگو در ایتالیا هر دو به معنای کشیده هستند، یکی کوتاه و دیگری بلند. مهم ترین تفاوت آن ها در زمان عصاره کشی و حجم شان است. اگر در اسپرسو نسبت نوشیدنی قهوه به کشیده قهوه را دو به یک بگیریم، در ریسترتتو این نسبت یک به یک و در لانگو چهار به یک است. می توان گفت که در تهیه لانگو از آب بیشتری استفاده می گردد و طعم تلخ تری نسبت به ریسترتو دارد.

چه مقدار کافئین در ریسترتو وجود دارد؟

مقدار کافئین آن نسبت به اسپرسو خیلی کمتر است. یک شات از این نوشیدنی به صورت میانه 33 میلی گرم کافئین دارد، در حالی که کافئین اسپرسو 64 میلی گرم در یک شات است.

منبع: کتاب کاله

به "ریسترتو؛ نوشیدنی بر پایه اسپرسو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ریسترتو؛ نوشیدنی بر پایه اسپرسو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید