راه اندازی سامانه مدیریت نشر برای الکترونیکی کردن فرایند انتشار کتاب

به گزارش وبلاگ زندگی، مدیرکل پژوهش، کتابداری و آموزش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از راه اندازی نشر دیجیتال سازمان، فروش آنلاین برای منابع چاپی و راه اندازی سامانه مدیریت نشر برای الکترونیکی کردن تمام فرایندهای انتشار کتاب و فروش آثار در امسال اطلاع داد.

راه اندازی سامانه مدیریت نشر برای الکترونیکی کردن فرایند انتشار کتاب

به گزارش وبلاگ زندگی به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، زینب پاپی با اشاره به مهمترین اقدامات اداره کل پژوهش کتابداری و آموزش در سال گذشته گفت: این اداره کل در سه حوزه پژوهش، آموزش و انتشارات فعالیت می نماید که در حوزه آموزش، سال گذشته دوره های تخصصی و عمومی (46 دوره) به صورت حضوری و الکترونیکی برگزار گردید.

پاپی اضافه نمود: این دوره ها برای اعضای هیات علمی، کارشناسان داخل سازمان و سایر سازمان ها برگزار گردید و بنا به درخواست سازمان ها و مراکز تخصصی، مدرسان داخلی نیز برای تدریس دوره های تخصصی در حوزه کتابداری و اسناد معرفی شدند.

به گفته وی، از آنجا که سازمان در دو عنوان شغلی کتابدار و کارشناس اسناد و مدارک دارای مجوز از سازمان اداری و استخدامی در حوزه آموزش است، بنابراین عناوین و سرفصل های آموزشی تخصصی در این دو حوزه نیز به روز شد و برای سازمان اداری و استخدامی نیز تدوین و نهایی شد.

مدیرکل پژوهش، کتابداری و آموزش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران توضیح داد: در سال گذشته احتیاجسنجی آموزشی را برای سال 99 با رویکرد جدید و با استفاده از استاندارد ISO10015 و سایر دستورالعمل ها شروع کردیم و در امسال، احتیاجسنجی آموزشی مشاغل تخصصی سازمان با رویکرد آموزش های پایه، بازآموزی و روزآمدسازی کارشناسان و مدیران سازمان خواهد بود.

وی گفت: موضوع ارزیابی و اثربخشی دوره های آموزشی که موضوع بسیار مهمی است، در امسال بر مبنای الگوی اثربخشی کرک پاتریک در چهار سطح واکنش، یادگیری، رفتار و نتایج در دستور کار است.

پاپی همچنین تکمیل شناسنامه های آموزشی کارشناسان سازمان در سامانه مدیریت آموزش، تکمیل بانک اطلاعاتی مدرسین سازمان به منظور ایجاد فرصت های برابر و استفاده از ظرفیت های تخصصی در سازمان و خارج سازمان، توسعه آموزش غیرحضوری (LMS و وبینار) سازمان و تدوین برنامه درآمدزایی آموزش سازمان با رویکرد ارائه آموزش های تخصصی برای کارشناسان سایر سازمان ها را از دیگر برنامه های پیش بینی شده در سال جدید مطرح کرد.

وی با اشاره به انتشار 23 عنوان کتاب در حوزه های کتابداری، اسناد و آرشیو، ایران شناسی و تاریخ شفاهی در انتشارات این سازمان اظهارداشت: حدود 13 عنوان کتاب دیگر هم در انتظار چاپ است. همچنین نشریات علمی، فصلنامه مطالعات ملی کتابداری و سازماندهی اطلاعات، دوفصلنامه تاریخ شفاهی، شماره جدید از نامه ایران و اسلام و گنجینه اسناد توسط انتشارات سازمان منتشر می گردد.

وی به دیگر برنامه های بخش انتشارات کتابخانه ملی ایران در سال 99 اشاره نمود و اضافه نمود: برنامه ریزی و راه اندازی نشر دیجیتال سازمان، فروش آنلاین برای منابع چاپی و راه اندازی سامانه مدیریت نشر برای الکترونیکی کردن تمام فرایندهای انتشار کتاب و فروش آثار به وسیله رایزنی های فرهنگی به سایر کشورها از جمله بعضی برنامه های پیش رو برای سال جدید در بخش انتشارات خواهد بود.

پاپی با اشاره به برگزاری دهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری در سال گذشته، ادامه داد: این جشنواره با رویکرد تحول دیجیتال برگزار گردید که از آثار برتر در قالب های کتاب، تصنیف یا تالیف، طرح پژوهشی انتها یافته، سرانجام نامه های کارشناسی ارشد، رساله دکتری انتها یافته در حوزه های علم اطلاعات و دانش شناسی، علوم آرشیوی، مطالعات ایران شناسی، اسلام شناسی و نسخه پژوهی، تاریخ شفاهی و تحول دیجیتال در کتابخانه و مراکز آرشیوی تجلیل شد.

مدیرکل پژوهش،کتابداری و آموزش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران توضیح داد: همچنین سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای نخستین بار در دهمین جشنواره پژوهشی از ایده های برتر در حوزه کتابخانه، فناوری و امور آرشیوی با تاکید بر تحول دیجیتال تجلیل کرد.

وی یادآور شد: از دیگر اقداماتی که در بخش پژوهش انجام شد، انجام مصاحبه جذب هیات علمی مربوط به دو فراخوان شهریور 98 و بهمن 97 در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی بود، بعد از انجام مصاحبه توسط اساتید خبره در این حوزه، صلاحیت علمی دو نفر تایید شد. رشته کامپیوتر با توجه به گسترش کرونا و ممنوعیت جلسات، انشالله به زودی بعد از برطرف این موضوع برگزار خواهد شد.

مدیرکل پژوهش، کتابداری و آموزش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از اعلام احتیاج سازمان در رشته های کامپیوتر (با گرایش هوش مصنوعی و بیگ دیتا) و کتابداری و تاریخ (با تاکید بر حوزه آرشیو) طی فراخوانی در بهمن 98 گفت گفت: بومی سازی آیین نامه های مربوط به اعضای هیات علمی سازمان مانند ترفیعات، آیین نامه استخدامی با توجه به فعالیت های سازمان، ارتقاء سامانه پژوهش، تشکیل دبیرخانه مشترک نشریات سازمان و تغییر نظام ارزیابی اعضای هیات علمی سازمان از جمله برنامه های در دست اقدام در امسال است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "راه اندازی سامانه مدیریت نشر برای الکترونیکی کردن فرایند انتشار کتاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه اندازی سامانه مدیریت نشر برای الکترونیکی کردن فرایند انتشار کتاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید