رشد قیمت گوشت و حبوبات آش و حلیم را گران کرد

به گزارش وبلاگ زندگی، ماه رمضان سال گذشته نرخ مصوب هر کیلو آش شله قلم کار و حلیم 21 هزار تومان بود که هر پرس آن با مخلفات 25 هزار تومان عرضه می شد، اما همین نرخ در ماه مبارک رمضان سال جاری به 41 و 45 هزار تومان رسیده است. دلیل این افزایش نرخ جهش قیمتی مواد اولیه است، مواد اولیه ای که جزو لاینفک سبد معیشتی خانواده های ایرانی است که رشد قیمتی آن ها را در خرید های خود به شکلی ملموس احساس می نمایند.

رشد قیمت گوشت و حبوبات آش و حلیم را گران کرد

بر اساس گزارش های مرکز آمار ایران قیمت اقلام اصلی که در حلیم و آش شله استفاده می گردد به طور میانگین 67 درصد رشد داشته است.

فرایند قیمتی اقلام مصرفی

یکی از کسبه این صنف به دنیای اقتصاد می گوید قیمت اقلامی که برای طبخ آش و حلیم استفاده می گردد دو برابر شده است: خب مسلما قیمت محصول هم بیشتر می گردد.

نیکوصفت که ابتدای جمال زاده جنوبی مغازه دارد درباره واکنش مشتری ها به نرخ مصوب جدید می گوید: واکنش خاصی نشان نمی دهند. بالاخره ما از کره دیگری که نیامده ایم مردم هم گرانی ها را حس می نمایند. این واحد صنفی به دنیای اقتصاد می گوید: میزان فروش آش و حلیم نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش داشته که فکر می کنم به دلیل کرونا است نه قیمت ها. برعکس آش و حلیم غذایی است که هم قیمت مناسبی دارد و هم نسبت به قیمتش غذایی مقوی است. او معتقد است پس از واکسیناسیون بازار خودش را پیدا می نماید.

یکی از مواد اصلی آش شله و حلیم حبوبات است. قیمت حبوبات از اردیبهشت سال گذشته تا به امروز رشد بیشتر از 50 درصدی داشته است. به گزارش مرکز آمار ایران لوبیاچیتی در ماه رمضان سال گذشته که اردیبهشت بود کیلویی 24 هزار تومان و عدس 20 هزار تومان فروخته شد که در اردیبهشت سال جاری به ترتیب به کیلویی 35 و 30 هزار تومان رسیدند. با نگاهی به فرایند قیمتی لوبیا و عدس می توان دریافت که به ترتیب 41 درصد و 50 درصد نسبت به سال گذشته افزایش نرخ داشته اند. نخود هم که در اردیبهشت سال گذشته کیلویی 13 هزار تومان فروخته شد در اردیبهشت سال جاری به 28 هزار تومان رسید.

قیمت روغن هم در همین مدت نزدیک به 2 برابر شده است. روغن مایع 900 گرمی در اردیبهشت سال گذشته 8 هزار و 800 تومان فروخته شد و در اردیبهشت سال جاری به 15 هزار تومان رسید که نشان از افزایش 70 درصدی نسبت به سال گذشته دارد. همین طور بر اساس گزارش مرکز آمار ایران روغن جامد سال جاری کیلویی 22 هزار و 600 تومان فروخته شد که نسبت به قیمت 10 هزار تومانی اردیبهشت سال گذشته 126 درصد رشد داشته است. این در حالی است که بسیاری از آش فروشان می گویند سهمیه روغن دولتی تنها 50 درصد از احتیاج آن ها را تامین می نماید و بقیه روغن را از بازار آزاد تهیه می نمایند و روغن حیوانی تقریبا از سبد مواد اولیه حلیم حذف شده است.

صیفی ها هم از کالا های پر سروصدای سال گذشته بود که به رغم نرخ پایین سر زمین نوسانات زیادی تجربه کرد. البته هم اکنون این بازار ثبات دارد و برای اینکه فرایند تغییرات قیمتی را آنالیز کنیم به فرایند قیمتی پیاز که صیفی پرمصرف آش و حلیم است نگاهی اجمالی می اندازیم. پیاز در اردیبهشت سال گذشته کیلویی 4 هزار و 400 تومان فروخته شد و در تابستان به کیلویی 6 هزار تومان هم رسید. البته هم اکنون پیاز در میادین میوه وتره بار کیلویی 3 هزار تومان فروخته می گردد.

گوشت گوساله هم که قلم اصلی آش شله قلم کار و مخصوصا حلیم است رشد قابل توجهی داشته است. گوشت گوساله در اردیبهشت ماه سال گذشته کیلویی 90 هزار تومان فروخته می شد و تا آخر سال 99 تغییر نکرد. اما در آستانه عید از کیلویی 90 هزار تومان به 120 هزار تومان رسید که نشان از افزایش 25 درصدی این کالا دارد. به گفته فعالان کاهش تولیدی که به سبب کاهش تقاضا ایجاد شد دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت قرمز است.

افزایش 67 درصدی

با احتساب افزایش قیمت حدود 50 درصدی حبوبات، 126 درصدی روغن و 25 درصدی گوشت قرمز و جمع این اعداد می توان به افزایش بیش از 65 درصدی قیمت این اقلام که در آش و حلیم استفاده می گردد پی برد. عددی که میانگین آن 67 است و به معنای افزایش 67 درصدی قیمت تمام شده مواد اولیه آش و حلیم نسبت به ماه رمضان گذشته است.

نرخ مصوب آش و حلیم نسبت به سال گذشته دو برابر شده در حالی که به سبب افزایش هزینه ها و همین طور فرایند صعودی اقلامی که در این خوراک ها استفاده می گردد بیشتر از دوبرابر است. به نظر می رسد نرخ گذاری آش و حلیم برای ماه رمضان سال جاری دور از میزان تورم حاکم بر بازار نیست.

منبع: فرارو

به "رشد قیمت گوشت و حبوبات آش و حلیم را گران کرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رشد قیمت گوشت و حبوبات آش و حلیم را گران کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید