پاسخ گمرک به سازمان غذا و دارو درباره تکرار ماجرای بندر بیروت
به گزارش وبلاگ زندگی، در پی اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو که از شرایط بی حساب و کتاب ورود کالا به گمرک انتقاد و کار اشتباهی دانسته و گفته بود که اتفاق بندر بیروت (انفجار در سال های اخیر) نمونه ای از تبعات این رویه است، گمرک ایران در واکنشی کنایه آمیز اعلام نموده است ضمن تشکر از حساسیت جنابعالی امید است با رصد لحظه ای این مرجع بر اقلام مرتبط وارده شاهد اتفاقات و تبعات ناگواری در این خصوص نباشیم.
به گزارش وبلاگ زندگی، در جریان حواشی دپوی 1300 تن سرم وارداتی در گمرک و عدم مشخص تکلیف آن از سوی سازمان غذا و دارو، اختلاف نظرهای بین این دو سازمان واکنشهای متفاوتی به همراه داشته است، این در حالی است که به تازگی شانه ساز -رئیس سازمان غذا و دارو- ورود و دپوی 1300 تن سرم که در دو ماه گذشته وارد گمرک شده را رد نموده و آن را متعلق به سال 1395 دانسته است.
وی البته در اظهاراتش گفته بود که اتفاقی که در بندر بیروت افتاد باید برای همه ما درس عبرت باشد که ممکن است بدون هیچ ضبط و ثبتی محموله هایی وارد گمرک ما نمایند و اتفاقی اعم از بیولوژیک یا اتفاقاتی مانند بندر بیروت رخ دهد.
این در حالی است که گمرک ایران در مکاتبه ای با سازمان غذا و دارو به ابهامات مطرح شده از سوی این سازمان پاسخ داده است.
معاون فنی گمرک با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص تکرار اتفاق بندر بیروت گفته است که ضمن تشکر از حساسیت جنابعالی نسبت به این موارد امید است از این پس با رصد لحظه ای آن مرجع و نظارت بر اقلام مرتبط وارده به انبارهای مراجع تحویل گیرنده با استفاده از اطلاعاتی که در اختیارشان واقع شده است شاهد اتفاقات و تبعات ناگواری در این خصوص نباشیم.
در این مکاتبه در رابطه با اعلام سازمان غذا و دارو مبنی بر عدم دسترسی به اطلاعات اقلام دارویی تاکید شده است با عنایت به امکان استفاده از اطلاعات مراجع تحویل گیرنده به وسیله وزارت بهداشت به وسیله سازمان جامع تجارت ، مسئولیت اظهارنظر و مشخص تکلیف اقلام سلامت محور با توجه به تخصصی بودن موضوع برعهده آن مرجع بوده و سازمان گمرک نیز آمادگی کامل خود را جهت همکاری برای مشخص تکلیف مواردی که از سوی وزارت بهداشت منعکس خواهد شد اعلام می نماید.
در بخش دیگری از این مکاتبه گمرک به سازمان غذا و دارو در رابطه با دسترسی برخط اطلاعات به وسیله سامانه جامع تجارت یادآوری و اعلام نموده که وزارت بهداشت می تواند با هماهنگی با متصدیان سامانه تجارت و شرکت انبارهای عمومی نسبت به اخذ اطلاعات اقدام کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا