شب های مافیا؛ مجموعه ای در قالب رئالیتی شو
به گزارش وبلاگ زندگی، مافیا به روش های متفاوت بازی می گردد. در واقع این بازی یک نوع رقابت است که در آن دو گروه مافیا و شهروند باید با اتهام زنی و دفاع یکدیگر را شناسایی نمایند و در نهایت شهروندان باید بتوانند مافیا را از شهر بیرون نموده و پیروز شوند.
سپیده شریعت رضوی| داستان ها و رمان های مافیایی هنوز هم برای آدم ها جذابند. این یکی از جملاتی است که محمدرضا علیمردانی، بازیگردان شب های مافیا پیش از شروع این مجموعه آن را بیان می نماید.
مجموعه ای در قالب رئالیتی شو که از 27 آبان ماه در پلتفرم فیلیمو پخش خود را شروع نموده است. تا به امروز 3 قسمت از این مجموعه که روز های سه شنبه پخش می گردد، با حضور آقایان و یک قسمت با حضور بانوان منتشر شده است.
این کار به کارگردانی سعید ابوطالب در سال 1399 ساخته شده است و محمدرضا علیمردانی، نسیم ادبی، خاطره حاتمی، سیما تیرانداز، مریم مؤمن، آزیتا ترکاشوند، سید جواد هاشمی، محمدرضا هدایتی، بهرنگ علوی، مجید واشقانی، رضا شفیعی جم، هومن حاجی عبداللهی، حامد آهنگی، بیژن بنفشه خواه، میرطاهر مظلومی، هادی کاظمی، عماد طالب زاده، کاوه خداشناس، شقایق دهقان، سمانه پاکدل، گلوریا هاردی، شبنم فرشادجو، شهرزاد کمال زاده، سمیرا حسن پور و رویا میرعلمی در آن به هنرمندی پرداخته اند.
طبق آمار در هفته اول پخش رئالیتی شو شب های مافیا به رکورد 19 میلیون دقیقه تماشا دست یافته است.
یک شروع متفاوت
از نکات قابل توجه این مجموعه تیتراژ متفاوت آن است که برداشتی مستقیم از فیلم هفت (seven) اثر دیوید فینچر است. همچنین معرفی بازیگران هر قسمت با موسیقی های مختلف و حضور متفاوت محمدرضا علیمردانی به عنوان بازیگردان یکی دیگر از نقاط قوت شب های مافیا است.
با نگاهی به تاریخچه این بازی، متوجه می شویم که سازنده مافیا دیمیتری دیویدف و این بازی اولین بار در مسکو بازی شده است.
مافیا به روش های متفاوت بازی می گردد. در واقع این بازی یک نوع رقابت است که در آن دو گروه مافیا و شهروند باید با اتهام زنی و دفاع یکدیگر را شناسایی نمایند و در نهایت شهروندان باید بتوانند مافیا را از شهر بیرون نموده و پیروز شوند.
بازی مافیا در کافه
سعید ابوطالب درباره ایده ساخت شب های مافیا گفت: پیشنهاد ساخت این مجموعه از سوی شرکت هنر اول که من پیش از این مجموعه شام ایرانی را برای آن ساخته بودم و هنوز هم فراوری آن ادامه دارد، داده شد. منتها زمانی که پیشنهاد ساخت آن به من داده شد به دلیل آنکه اصلاً با این بازی آشنا نبودم، نپذیرفتم و مدتی در کافه های مختلف این بازی را بازی کردم و پس از آنالیز های لازم، پیشنهاد ساخت را پذیرفتم.
وی در پاسخ به این پرسش که بازی مافیا چگونه در این مجموعه اجرا می گردد، گفت: بازی مافیا با ساختار تعیین خود و تنها با تغییرات اندکی در شب های مافیا اجرا می گردد. البته ضروری است بگویم این بازی در روسیه مهد آن، کشور های دیگر، ایران و... با تغییرات و تفاوت های اندکی اجرا می گردد، اما ساختار اصلی در همه بازی ها یکی است.
کارگردان شب های مافیا اضافه نمود: ما سعی کردیم بازی را 12 نفره طراحی کنیم که قدرت شهروند و مافیا تقریباً با یکدیگر برابر باشد. همچنین بعضی از عنوان ها را نیز تغییر دادیم تا با شاخصه های فرهنگی ما تطابق بیشتری پیدا کند و البته از عناوین سینمایی مانند ذهن زیبا، شلیک نهایی، پدر خوانده، راستا سبز و... برای نقش ها و کارت ها استفاده کردیم.
بازیگران دو یا سه نسل بازیگری
ابوطالب در جواب به این سؤال که چگونه محمدرضا علیمردانی به عنوان لیدر و بازیگردان این پروژه انتخاب شده است، گفت: محمدرضا علیمردانی علاوه بر آنکه بازی مافیا را بلد است، تجربه موفقی در بازیگری و حتی اجرای برنامه های تلویزیونی دارد.
او همان کسی بود که ما نیاز داشتیم؛ لذا از بین گزینه های متعدد به ایشان رسیدیم و البته حالا تعیین شده که انتخاب صحیحی بوده است.
وی درباره نحوه انتخاب بازیگرانی که در این پروژه حضور دارند، بیان نمود: شبکه نمایش خانگی طیف گسترده ای از مخاطبان را در گروه های سنی مختلف در برمی گیرد.
اگرچه بازی مافیا را بیشتر نسل جوان بازی می نمایند، اما این مجموعه در شبکه نمایش خانگی پخش می گردد و همه افراد خانواده قرار است با آن ارتباط برقرار نمایند؛ بنابراین ما باید بازیگران مان را از دو یا سه نسل بازیگری انتخاب کنیم. همچنین باید از بازیگرانی استفاده می کردیم که علاوه بر تمرکز بالا، به این بازی علاقه داشته باشند.
تهیه نماینده شب های مافیا ادامه داد: انتخاب بازیگر برای این پروژه سخت است و دست ما در انتخاب بازیگر زیاد باز نیست و باید به اندازه پیش فراوری یک فیلم سینمایی برای هر گروه 12 نفره وقت صرف کنیم.
عدم تغییر بازیگران خانم
به گفته وی، تعداد جلسات تمرینی بستگی به علاقه و توان یادگیری افراد شرکت نماینده دارد. یک مربی به کسانی که بازی مافیا را اصلاً بلد نیستند طی یک تا دو جلسه آموزش می دهد و بعد در مکان های اختصاصی بازیگران با پلیر های حرفه ای تمرین می نمایند.
کارگردان رالی ایرانی در جواب به این سؤال که آیا بازیگران خانمی که برای این پروژه انتخاب شده بودند تغییر کردند یا نه، اظهار کرد: ما در ابتدا بازی را با 12 خانم تمرین کردیم، اما جلسه ای که این مسابقه را ضبط می کردیم 4 تا 5 بازیگر خانم تغییر کردند.
عده ای تصور می کردند جلسات تمرینی ما جلسه ضبط برنامه بوده است در حالی که آن جلسات تمرینی بود. ما با 20 بازیگر خانم قرارداد داریم که با 12 نفر از آن ها فصل دوم را ضبط نموده ایم و با بقیه بازیگران فصل های بعدی را فراوری می کنیم.
رقابت واقعی بین بازیگران
کارگردان شب های مافیا با اشاره به اینکه ذات اصلی رئالیتی شو این است که بازیگر از نقش اطلاع نداشته باشد و به عبارت دیگر خودش باشد، گفت:
در شب های مافیا، چون بازیگران قبل از ضبط چندین جلسه با یکدیگر بازی می نمایند به طور ضمنی یک رقابت سالم و واقعی بین آن ها شکل می گیرد. ما هم در طول ضبط نیز کمترین دخالت را داریم که آن هم فنی است. این عوامل یاری می نماید بازی واقعی باشد.
به گفته ابوطالب، لوکیشن، طراحی صحنه، نوع پوشش و گریم بانوان و آقایان، موسیقی و سکانس های افتتاحیه مناسب فضای بازی مافیا طراحی شده است و دنیا خاصی را برای بیننده می سازد که شبیه فیلم های مافیایی است.
او معتقد است خانواده ها نیازمند محتوای سرگرم نماینده و سالم هستند: بعضی از محتوا های فراوری شده در فضای مجازی علاوه بر آنکه مناسب خانواده نیست، صدمه هم می زند. ما چه در شام ایرانی و چه در شب های مافیا کوشش نموده ایم محتوای سالم با هنجار های جامعه فراوری کنیم که علاوه بر جذابیت و خوب کردن حال مخاطب، سرگرم نماینده نیز باشد.
منبع: روزنامه ایران
منبع: فرادید