دندان های مصنوعی، توصیه های طبیعی
به گزارش وبلاگ زندگی، بی دندانی به نوعی شایع ترین مشکل سلامت دهان و دندان در سالمندان است. با وجود اینکه می توان با رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره زندگی دندان های طبیعی را تا سنین بالا حفظ کرد، درصد زیادی از سالمندان دچار بی دندانی می شوند.
دندان های مصنوعی، توصیه های طبیعی
نویسنده:دکتر محمدرضا خامی*
بی دندانی به نوعی شایع ترین مشکل سلامت دهان و دندان در سالمندان است. با وجود اینکه می توان با رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره زندگی دندان های طبیعی را تا سنین بالا حفظ کرد، درصد زیادی از سالمندان دچار بی دندانی می شوند.
برای درمان بی دندانی، بسته به اینکه همه دندان ها از دست رفته باشد (بی دندانی کامل) یا تعدادی از آنها باقی باشد (بی دندانی پارسیل یا تکه ای)، از ایمپلنت یا روکش ها یا بریج های ثابت (پروتز ثابت) و دست دندان های کامل یا تکه ای (پارسیل) استفاده می گردد. در اینجا می خواهم نکاتی را در خصوص دست دندان های کامل یا تکه ای (پارسیل) یادآور شوم:
اولین نکته در خصوص دست دندان این است که باید براساس اصول علمی ساخته گردد تا به بافت های دهان آسیب نرساند. هر دست دندانی که گیر بهتری داشته باشد لزوما دست دندان بهتری نیست. بنابراین برای گذاشتن دست دندان باید به دندانپزشکان متخصص و مجرب مراجعه کرد البته به طور کلی باید توجه داشت که دست دندان کامل فک پایین، به خصوص در افرادی که مدت زیادی بی دندان بوده اند و لثه آنها تحلیل رفته است، معمولا از این جهت مشکل دارد و باید سعی کرد که با عادت کردن به آن و استفاده از لب و زبان آن را در جای خود نگه داشت.
دومین نکته این است که دست دندان (چه کامل و چه تکه ای) نباید دایما در دهان باشد بلکه باید هرشب هنگام خواب آن را بیرون آورد، تمیز کرد و شب تا صبح در آب دارای دمای معمولی نگه داشت. در این فاصله بافت های زیر دست دندان استراحت می نمایند. در صورتی که دست دندان دایم در دهان باشد احتمال بروز زخم و ضایعات قارچی بالا می رود.
نکته سوم این است که برای تمیز کردن دست دندان باید از مسواک نرم و آب معمولی استفاده کرد. در مواردی که دست دندان کامل رنگ گرفته باشد می توان از محلول رقیق سرکه در آب استفاده کرد. البته از این محلول نباید برای دست دندان های پارسیلی که قاب فلزی دارند، استفاده کرد زیرا باعث خوردگی فلز می گردد. امروزه پودرهای آماده ای هم برای این کار در بازار موجود است. افرادی که تعدادی دندان طبیعی دارند باید دو مسواک داشته باشند که بایکی دست دندان تکه ای را تمیز نمایند و با دیگری دندان های به جای مانده (به خصوص دندان های پایه ای که دست دندان روی آنها سوار می گردد) را بشویند. هنگام شستن دست دندان در دست شویی باید یک ظرف آب در زیر محل ریزش آب گذاشت تا در صورتی که دست دندان رها شد، در داخل آب ظرف بیفتد و نشکند.
و بالاخره نکته چهارم؛ هنگامی که دست دندان را بیرون می آورید، باید دهان تان را در آینه به دقت معاینه نموده و در صورت مشاهده هرگونه تغییررنگ (قرمز، سفید و غیره)، زخم، افزایش حجم لثه و هرحالت غیرطبیعی دیگر بلا فاصله به دندانپزشک مراجعه کنید.
پی نوشت ها :
* متخصص سلامت دهان و دندان
منبع:http://www.salamat.comمنبع: راسخون