آشنایی با نان صبحانه مردم در کشورهای مختلف، عکس
به گزارش وبلاگ زندگی، در این مطلب می خواهیم نان صبحانه مردم در کشورهای مختلف را آنالیز کنیم و با آنها آشنا شویم .در نقاط مختلف جهان با توجه به فرهنگ و سنت های قدیمی نان های متنوعی درست می گردد. نان ها، تنوع زیادی دارند و در جهان نان هایی درست می گردد که آوازه آن ها در جهان پیچیده است .
نان پروتزل Pretzel ، آلمان
تنوع نان های آلمان در حدی ست که بیش از 300 تا 500 نان در این کشور پخت می شود، نان های خوشمزه که دست شما را برای انتخاب باز می نمایند. در آلمان بیش از 16 هزار نانوایی محلی هست که نان های خوشمزه ای درست می نمایند. مردمان اهالی آلمان در وعده های غذایی شان نان زیادی مصرف می نمایند برای همین هم نان های متنوعی دارند. بدون شک نان پروتزل معروف ترین نان آلمان است، این نان گره ای پوسته ای قهوه ای و نسبتا سخت دارد و داخل آن کاملا نرم است. یکی دیگر از معروف ترین نان های آلمان نان بروتشن است، یک نان گرد و خوشمزه که به خصوص برای صبحانه و وعده قبل از ناهار خورده می شود. بر روی این نان انواع مغزها و گنجد پاشیده می شود که طعم خارق العاده ای به آن می دهند.
نان روتی Roti، هند
روتی یکی از نان های معروف هند است که در کشورهای دیگر مثل مالزی هم محبوب است. این نان، از نان های معمولی در جنوب آسیاست و مخصوصا در بین هندی ها بیشترین هوادار را دارد. برای تهیه نان روتی از مواد ساده و همینطور ادویه های طعم دار استفاده می شود. ضخامت و طرز درست کردن این غذا بسته به این که برای چه غذایی باشد متفاوت است.
مافین muffin، انگلیس
مافین نان معروف انگلیسی، نانی کم چرب که کالری پایینی دارد و مردم بریتانیا در صبح ها و برای خوردن کره و مربا از آن استفاده می نمایند. این نان طرز پخت آسانی دارند و در فر پخت نمی شود، پس اگر به دنبال نانی هستید که برای پخت نیازی به فر ندارد می توانید این نان را خیلی راحت در خانه درست کنید. مافین اولین بار در قرن 18 پخته شد و در نواحی آمریکا هم زیاد استفاده می شود.
نان بروآ Broa، پرتغال
این نان حجیم یکی از معروف ترین نان های پرتغال است که معمولا در کنار وعده اصلی غذاها خورده می شود. این نان قهوه ای با ذرت و گندم سیاه درست می شود و طعم و مزه تند و تیزی دارد. مردم شمال پرتغال به غذاهای تند علاقه زیادی دارند و این نان تند هم کامل نماینده وعده غذایی آن هاست. یکی از غذاهایی که معمولا با این نان سرو می شود سوسیس دودی است پیشنهاد می کنیم حتما این نان خوشمزه را امتحان کنید.
نان تورتیلا tortilla، مکزیک
مکزیکی ها هم نان های متنوعی دارند، نان هایی که در زبان مکزیکی به پن معروفند. یکی از محبوب ترین نان های مکزیک نان تورتیلا است که معمولا آرد آن از ذرت تهیه می شود و معمولا برای پیچیدن غذاهای گوشتی استفاده می شود. مردم مکزیک به این ساندویچ هایی که با گوشت درست می شود علاقه زیادی دارند و آن را در هنگام وعده های اصلی غذایی میل می نمایند. این نان گرد و پهن به غیر از مکزیک در دیگر کشورهای آمریکای لاتین هم پخت می شود و معمولا تورتیلاهای ذرت کوچکتر از تورتیلاهای گندم هستند چون آرد ذرت قوام آرد گندم را ندارد.
نان باگت | Baguette، فرانسه
نان باگتی که امروز در بیشتر کشورها استفاده می شود در اصل نانی فرانسوی است. اگر به دیگر نان هایی که در فرانسه پخته می شود نگاهی بیندازید به خوبی به سلیقه فرانسوی ها برای پخت نان پی می برید. این طور که معین است مردم این کشور به نان های برشته و خشک علاقه زیادی دارند برای همین است که در نانوایی ها بر روی نان هیچ پوششی قرار نمی دهند تا نان ها در معرض هوا کاملا خشک شوند. تنوع نان های فرانسوی گردشگران را وسوسه می نماید تا به نانوایی های محلی بروند و نان هایی را امتحان نمایند که فقط مخصوص همین کشورند.
نان Naan، آسیای میانه و ایران
این نان معمولی، اغلب در آسیای مرکزی و جنوب شرقی آسیا پخته می شود. نان به طور سنتی با مقدار کمی از خمیر مایه تهیه می شود که خمیر را صاف و الاستیسیته می نماید قبل از اینکه در یک کوره تنور پخت شود، با کمی روغن که بر روی نام زده می شود و یا گاهی کره و کمی سبزی معطر پخته می شود. در ایران می توانید تنوع فراوان آن را ببینید. از جذابیت هایی که این نوع نان برای جهانگرد ها دارد این است که در زمان تهیه خمیر، آن را به سمت بالا پرتاب می نمایند تا خمیر باز شود. انجام اینکار را در زمان ساخت خمیر پیتزای ایتالیایی برگرفته از تهیه و پخت این نوع نان می دانند. این نان نیز از جمله نان های معروف جهان می باشد.
بیگل Bagels، لهستان
بیگل سنتی کشور لهستان ابتدا در آب انداخته شده و پخته می شود. سپس برای پخت نهایی وارد فر می شود. این نان از انواع نان های معروف جهان است که امروزه از لهستان به بسیاری از کشورهای دیگر از جمله آمریکا و کانادا وارد شده و محبوبیت پیدا نموده است.
نان وانوچکا Vanocka، چک و اسلوواکی
نان وانوچکا یک نان شیرین است که با کشمش و بادام و شکر پر شده است. این نان بسیار خوشمزه در جمهوری چک و اسلواکی به طور سنتی در زمان های کریسمس پخته می شود. تهیه وانوچکا ساده نیست و بنابراین سنت های متنوعی در خصوص نحوه تهیه آن وجود دارد. از جمله پوشیدن پیش بند سفید در هنگام مخلوط کردن خمیر یا به بالا و پایین پریدن در حالی که خمیر در حال ورز آمدن است. مانند دیگر نان های اروپایی که برای جشن ها پخته می شود، مانند استولن یا پانتانونه، این نان نیز غنی از کره و پودر شکر است، بنابراین بهترین گزینه در بین نان های معروف جهان برای جشن ها می تواند باشد.
فوکاسیا Focaccia، ایتالیا
از نان های معروف جهان نان فوکاسیا بوده که یک نوع نان تخت است، در فر پخته می شود و مدل و بافت آن، بسیار شبیه به خمیر پیتزا است. نان فوکاسیا در اصل مربوط به منطقه لیگوریا Liguria در شمال غربی ایتالیا است اما در تمام ایتالیا محبوب است و بیشتر در دستور پخت های خود با روغن زیتون و نمک طبخ می شود. برخی از افراد رزماری نیز بر روی آن میزنند و طعم های دیگری به آن می بخشند. فوکاسیایی که با رزماری تهیه می شود بسیار پرهوادار است و از ترش کردن معده جلوگیری می نماید. می توانید به عنوان میان وعده و یا یا با پنیر و دیگر غذاها به عنوان ساندویچ این نان را بخورید.
نان سوردوغ Sourdough، اتریش یا فرانسه
این نان جزو قدیمی ترین و اصیل ترین نان های جهان است. برای پختن آن از خمیر مایه ترش استفاده می شود و باکتری هایی در تخمیر آن یاری نماینده هستند. بنابراین این نوع نان طعمی دارد که در دیگر نان ها نمی بینید. همچنین به دلیل نوع تخمیر و ماده مخمری که دارد زمان بیشتری در بیرون از یخچال می ماند و خراب نمی شود. اگر این نان را در هر جایی از جهان دیدید حتماً آن را بخرید و طعم متفاوت و خوشمزه آن را امتحان کنید.
پیتا pitta، آسیای میانه و کشورهای عربی
نان پیتا تقریباً در کنار هر غذایی در خاورمیانه سرو می شود. این نوع نان می تواند برای ریز کردن در غذاهای آبکی یا درست کردن ساندویچ استفاده شود و اغلب برای خوردن یک وعده غذایی کامل و با آرد سفید استفاده می شود. این نوع از نان ها بخش مهمی از رژیم غذایی را برای رژیم های سالم تشکیل می دهند. بنابراین از بین نان های معروف جهان هر جا که توانستید از این نان سفارش دهید. نان پیتا را اگر با تنقلات خانگی و سبزی بخورید به راحتی می تواند یک میان وعده سالم و سبک باشد.
ژینگیالوف هتس Zhingyalov hats، ارمنستان
این نوع نان ارمنی در واقع یک نوع نان تخت و بسیار نازک تنوری است که اکثراً در خانه های ارمنیان پخته می شود. درون خمیر این نان انواع مختلف سبزیجات معطر و روغن زده می شود و می توان آن را به عنوان یک وعده کامل در نظر گرفت. مشابه این نوع نان را در بین کشورهایی مانند گرجستان، آذربایجان، ارمنستان و جنوب روسیه پیدا خواهید کرد. بنابراین به دلیل وسعت پخت نان ژینگیالوف هتس می توان آن را در بین نان های معروف جهان قرار داد.
کیفلی Kifli، مجارستان
کیفلی یا کیفلیسی یک نان معروف در اروپای شرقی و با همین نام در مجارستان است به این نان در جمهوری چک روهلیک rohlík، در آلمان و اتریش کیپفرل Kipferl، در بوسنی کیفلا kifla، در ارمنستان کورن corn، و در دیگر کشورهای اروپای شرقی با دیگر نام های مشابه شناسایی شده است. بنابراین قطعاً از نان های معروف جهان بوده و هواداران زیادی دارد. این نان را با کره و خامه ترش تهیه می نمایند. برخی از مناطق برای به دست آوردن نانی ترد و نرم در آن شیر و روغن می زنند و بر روی نان کنجد می زنند تا خوشمزه تر شود. می توانید آن را با پنیرهایی مانند پنیر فتا و چدار و به همراه گوجه فرنگی بخورید.
نان ملون پن یا هندوانه ای Melonpan، ژاپن
ملون پن یکی از نان های معروف جهان است که مردم ژاپن به جهان معرفی نموده اند. این نوع نان شیرین در تایوان، چین و آمریکای لاتین بسیار پرهوادار است و همانند یک کلوچه یا کماج می ماند. آن را از خمیر مایه بسیار غنی درست می نمایند که باعث ترد شدن آن می شود. به دلیل شکل ظاهری آن به نان هندوانه ای مشهور شده است و در واقع در ترکیباتش هندوانه استفاده نمی شود. البته جدیداً برخی از کارخانه های پخت نان هندوانه ای برای فراوری طعم جدیدی از آن به این نوع نان هندوانه نیز اضافه نموده اند.
نان ذرت Cornbread، شیلی
نان ذرت کلاسیک یک نوع نان در کشور شیلی است که اصولا شیرین و با عسل، شکلات و شیره های مختلف سرو می شود. این نوع نان کلاسیک و بدون طعم شیرینش در کنار سوپ ها یا غذاهای آبکی سرو می شود. این نوع نان، کناره هایی چیپسی شده و ترد داشته و درونش بسیار نرم و کره ای است. امروزه این نوع نان را با کره های مختلف و دستورهای متنوع می پزند. هر خانواده ای در شیلی ممکن است که دستور پخت متفاوتی از این نوع نان را به شما ارائه دهد. با این حال از نان های معروف جهان می توان نان ذرت را نام برد.
بامی Bammy، جامائیکا
نان بامی یکی از نان های تخت در جهان است که با آرد ذرت پخته می شود. این نوع نان در جامائیکا پخته شده و با سبزی و ماهی خورده می شود. در واقع تاریخچه این نوع نان به بومیان اولیه جامائیکا بر می شود و هنوز هم پخت می شود. این نوع نان نه تنها در خانه های جامائیکایی پخت می شود بلکه می توانید در سوپرمارکت ها نیز آن را پیدا کنید.
بینگ Bing، چینی
این نوع نان، یکی از نان های چینی است که در کل در آسیای شرقی هم هوادار زیادی دارد و با دستورهای پخت مختلفی در کشورهایی مانند کره و ویتنام پخته می شود. نان بینگ در کره جنوبی با گوجه فرنگی پخته می شود اما در چین و با دستور پخت قدیمی آن خمیری تهیه شده از آرد، نمک و آب دارد.
سیباتا Ciabatta، ایتالیا
ایتالیا بهشت شکم گردان است، سرزمینی که آوازه پاستاها و پیتزاهایش تا این حد در همه جهان پیچیده بدون شک نان هایی دارد متنوع و خوشمزه، نان هایی که البته به معروفی پیتزاها نیستند اما پیشنهاد می کنیم آن ها را امتحان کنید. در نواحی مختلف ایتالیا نان های متنوعی پخته می شود؛ مثلا نان های لوله ای مخصوص شهرهای شمالی و نان های گرد عظیم مخصوص جنوب ایتالیاست. در این نان ها مقداری روغن استفاده می شود تا طعم آن ها لذیذتر شود. سیباتا یکی از معروف ترین نان های ایتالیاست که به خاطر روغن کمتر، سفت ترند و به درد ساندویچ می خورند.
منبع: گردشبان