زهره از زمین زندگی گرفته است

به گزارش وبلاگ زندگی، خبرگزاری خبرنگاران- دانشمندان معتقدند که ممکن است شهاب سنگ ها پس از برخورد و گذر از جو زمین، حیات احتمالی را به سیاره زهره برده باشند.

زهره از زمین زندگی گرفته است

به گزارش خبرگزاری وبلاگ زندگی به نقل از آی ای، محققان در اوایل ماه سپتامبر وجود لکه های فسفین را در جو ونوس کشف کردند که وجود حیات را در آن نشان می دهد. اکنون دانشمندان در یک مطالعه جدید مطرح نموده اند که ممکن است یک شهاب سنگ ذرات موجود در جو زمین را در گذشته های دور با خود همراه نموده و آنها را به سیاره زهره تحویل داده باشد.

این تحقیق توسط گروه نجوم دانشگاه هاروارد صورت گرفته و نشان می دهد سیارک ها ممکن است در گذشته های دور یعنی حداقل 600 هزار سال پیش از جو زمین تغذیه نموده و میکروب های موجود در ارتفاع بالا را به سیاره ناهید یا همان زهره منتقل نموده باشند.

آبراهام لوب و امیر سراج محقق ایرانی دانشگاه هاروارد در چکیده این مقاله نوشتند: اگرچه فراوانی حیات زمینی در جو بالایی موضوعی ناشناخته است، اما سیارک های عبوری از جو زمین می توانند به طور بالقوه قادر به انتقال حیات میکروبی بین جو زمین و ناهید بوده باشند. در نتیجه، منشأ زندگی احتمالی زهره ممکن است اساساً از زندگی زمینی قابل تشخیص نباشد.

ایده انتقال زندگی بین سیارات به وسیله سیارک ها، پانسپرمیا(panspermia) نامیده می گردد و از این نظریه می آید که زندگی میکروارگانیسم ها در یک سیاره از یک سیاره به سیاره دیگر منتقل شده است. در گذشته نه چندان دور دانشمندان اظهار نموده اند که زندگی روی زمین نیز ممکن است از همین طریق شروع شده باشد.

نظریه های مشابه نشان می دهد که زندگی روی زمین ممکن است از دنباله دارها و سیارک های موجود در گیتی نشات گرفته باشد. مطالعات قبلی از جمله مطالعه منتشر شده در امسال که دنباله دارها را به عنوان مبدأ و حامل عنصر اساسی حیات بر روی زمین شناخت نیز ایده پانسپرمیا را مورد توجه قرار داده اند.

ناسا در سال 2019 مولکول های قند را در دو سیارک جداگانه کشف کرد که ایده ایجاد حیات در سیاره ها توسط سیارک ها را تقویت کرد.

همراه با کشف نشانه های اولیه حیات احتمالی در زهره، مطالعه اخیر هنوز در انتظار آنالیز همتا به سر می برد. بنابراین قبل از نتیجه گیری، باید احتیاط کرد. محققان در مطالعه قبلی گفته اند که تشخیص حیات احتمالی در زهره فقط به دلیل شیمی غیرعادی و غیرقابل شرح، شواهد محکمی برای وجود حیات در این سیاره نیست و بر لزوم تحقیقات بیشتر برای تأیید این موضوع تأکید کردند.

در حالی که محققان برای تأیید وجود حیات فرازمینی در جو زهره کوشش می نمایند، توجه به این نکته مهم است که این نشانگر زیستی(فسفین) ممکن است بومی سیاره زهره نباشد. در حقیقت، حتی اگر زندگی در زهره ناشی از شهاب سنگ هایی باشد که با جو زمین برخورد داشته اند، ممکن است همین مسئله در خصوص شکل گیری حیات روی زمین نیز گفته گردد.

منبع: خبرگزاری آریا

به "زهره از زمین زندگی گرفته است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زهره از زمین زندگی گرفته است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید