کدام رژیم غذایی تاثیر بیشتری بر محیط زیست دارد؟
به گزارش وبلاگ زندگی، رژیم های غذایی گوشتی چهار برابر بیشتر از رژیم های غذایی گیاهی تاثیرات زیست محیطی دارند.
به گزارش ارث، نتایج مطالعه دانشگاه آکسفورد انگلستان نشان داد که که رژیم های غذایی با گوشت بالا در مقایسه با رژیم های وگان، چهار برابر گاز های گلخانه ای فراوری می نمایند.
این تحقیق با استفاده از عادات غذایی بیش از 55 هزار نفر نشان می دهد که رژیم های غذایی بدون گوشت به طور قابل توجهی اثرات زیست محیطی را کاهش می دهند که می تواند در استفاده از زمین، استفاده از آب، خطر آلودگی آب و از دست دادن تنوع زیستی باشد.
بر اساس داده های سازمان ملل، کشاورزی یکی از عوامل اصلی تخریب جنگل ها و از بین رفتن تنوع زیستی است و سه چهارم زمین های عاری از یخ را برای استفاده انسان در اختیار دارد. علاوه بر این، سیستم غذایی ما مسئول 70 درصد مصرف آب شیرین دنیا و 78 درصد آلودگی آن است.
نتایج مطالعه قبلی در سال 2015 نشان داد که انتشار مستقیم و غیرمستقیم گاز های گلخانه ای ناشی از فراوری مواد غذایی تقریبا یک سوم کل انتشار را در آن سال تشکیل می دهد. اگرچه در تحقیقات قبلی ثابت شده بود که رژیم های غذایی گیاهی گاز های گلخانه ای کمتری فراوری می نمایند و آب کمتری احتیاج دارند، این مطالعات ممکن است به طور کامل راه ها و مکان های فراوری غذا را در نظر نگرفته باشند.
پروفسور اسکاربورو گفت: نتایج ما که از داده های بیش از 38 هزار مزرعه در بیش از 100 کشور استفاده می نماید، نشان می دهد که رژیم های غذایی پر گوشت بیشترین تاثیر را بر بسیاری از شاخص های مهم زیست محیطی، از جمله تغییرات آب وهوا و از دست دادن تنوع زیستی دارند.
تأثیر محیطی گیاهخواران از نظر انتشار گاز های گلخانه ای و استفاده از زمین، تنها یک چهارم از رژیم های غذایی پر گوشت است.
افرادی که از رژیم غذایی کم گوشت پیروی می نمایند، بهبود قابل توجه و حداقل 30 درصد کاهش را در این اثرات زیست محیطی نشان می دهند.
محققان اظهار کردند که دستیابی به هدف، خالص صفر یک اولویت است و در حالی که انتخاب های غذایی می تواند بر انتشار گاز های گلخانه ای تأثیر بگذارد، دام های مدیریت شده مزایای زیست محیطی مانند حمایت از تنوع زیستی، حفاظت از روستایی ها و ایجاد عایدی برای جوامع روستایی را به همراه دارد.
منبع: فرارو